آموزشگاه مجازی فن آموزان
0

علائم خرابی باطری خودرو

در این ویدیو، استاد دوره آموزش برق خودرو در آموزشگاه مجازی فن آموزان مهم ترین عواملی که نشان دهنده خرابی باتری خودرو در ماشین های مالتی پلکس و معمولی هستند، به صورت مختصر توضیح می دهند. به علاوه؛ درباره نکاتی که در زمان تست گرفتن از باتری ماشین باید به آن ها توجه کرد نیز توضیحات کوتاهی را ارائه می نمایند. برای سهولت دسترسی شما کاربران گرامی سایت، محتوای آموزشی ویدیو به صورت فایل صوتی (پادکست) و متن پس از ویدیو قرار داده شده است.

فیلم توضیح علائم خرابی باطری خودرو

پادکست علام خرابی باطری ماشین

منظور از باطری خراب در خودرو چیست؟

از کجا متوجه شویم باتری ماشین خراب است یا سالم؟ علائم سلامت و یا خرابی باتری خودرو چه هستند؟

اولین نکته در پاسخ به این موضوع این است که باتری سالم باید توانایی تامین برق خودرو در تمامی شرایط را داشته باشد و تحت هر وضعیتی، از آمپراژ (قدرت و نیروی حاصل از جریان الکتریسیته در واحد ولتاژ) لازم برخوردار باشد. اگر باتری ماشین در شرایط تحت فشار، آن ولتاژی که باید داشته باشد را نتواند تامین کند، خراب محسوب می شود.

تفاوت ولتاژ در باطری سالم و خراب

نکته دوم این است که در صورت تست و اندازه گیری ولتاژ به کمک مولتی متر، در شرایط عادی، باتری خراب و باتری سالم، هر دو ولتاژ ۱۲ ولت را نشان می دهند اما زمان استارت زدن ماشین (در شرایط تحت فشار) این ولتاژ افت می کند. تفاوت باتری سالم و خراب در این است که ولتاژ باتری سالم در این شرایط نباید به زیر ۱0 ولت افت کند؛ ولی ولتاژ باتری خراب ممکن است تا کمتر از ولتاژ 8 الی 6 ولت نیز افت کند. بنابراین؛ یکی از مهم ترین و کارآمدترین معیارهایی که برای سنجش سلامت باتری ماشین می توانیم در نظر بگیریم این است که ولتاژ آن در شرایط استارت زدن خودرو و تحت فشار؛ نباید افت شدید و غیر مجاز (بیش از ۲ ولت افت ولتاژ) داشته باشد.

علائم و نشانه های خرابی باتری ماشین

خرابی باطری در خودروهای مالتی پلکس (مانند پژو 206، تیبا، رانا، دنا و …) با نشانه هایی مانند بد کار کردن ماشین و اختلال در شبکه مالتی پلکس خود را نشان می دهد. اما در ماشین هایی که شبکه مالتی پلکس ندارند (مانند پراید و پژو های معمولی) خراب شدن باتری به دینام خودرو فشار می آورد.

به همین دلیل، صاحبان چنین ماشین هایی ممکن است زمان استارت زدن خودرو (به هنگام صبح) با مشکل مواجه شوند و ماشین شان اصلا استارت نخورد و یا حتی ممکن است در طول یک روز خاص، از صبح از ماشین استفاده کنند ولی به طور ناگهانی در بعد از ظهر همان روز، خرابی باتری باعث شود خودرو توانایی تامین برق کافی و استارت زدن را نداشته باشد و در نتیجه، ماشین روشن نشود.

پیدا کردن مشکل خرابی باتری و علت آن در ماشین های مالتی پلکس نسبت به ماشین های معمولی و غیر مالتی پلکس سخت تر است و نیاز به تجربه و مهارت بیشتری دارد؛ اما همان طور که گفتیم؛ اصلی ترین نشانه معیوب بودن باتری در این مدل ماشین ها، اختلال و کارکردِ ناقص شبکه مالتی پلکس است.

چنانچه تمایل دارید تکنیک های به روز و اصولی برای یافتن خرابی باتری ماشین و سایر سیستم های برقی و مکانیکی آن از جمله دینام، موتور، پیستون، سیلندر، انژکتور و … را بیابید و تبدیل به یک متخصص حرفه ای و تمام عیار در این حوزه ها شوید؛ پیشنهاد می کنیم دوره های آموزشی آنلاین آموزشگاه مجازی فن آموزان در زمینه اتومبیل از جمله پکیج آموزش برق خودرو ، نصب ضبط و باند، پکیج آموزش تعمیرات ایسیو ، مکانیک خودرو، تعویض روغنی و … را تهیه نمایید.

این موسسه برای آن دسته از عزیزانی که به دنبال یادگیری مهارت های مربوط به ترمیم بدنه ماشین هستند؛ دوره های متنوعی را در نظر گرفته است که برخی از مهم ترین آن ها شامل پکیج آموزش صافکاری pdr و صافکاری سنتی می شود. اطلاعات بیشتر در مورد سرفصل ها و نحوه تهیه و استفاده از این پکیج های آموزشی را می توانید از طریق منوی سایت (دپارتمان مکانیک) به دست آورید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به فن آموزان می باشد.