آموزش کامل نحوه بکاپ گیری از دوربین مدار بسته
در این ویدیو، استاد دوره نصب دوربین مدار بسته در آموزشگاه مجازی فن آموزان توضیح می دهند که چگونه باید از سیستم های مدار بسته و دستگاه های ضبط تصویر متصل به آن ها مانند ایکس وی آر، دی وی آر، ان وی آر و … بکاپ بگیریم و اطلاعات آن ها را در جای دیگری مانند فلش مموری ها ذخیره نماییم.
با توجه به این که عملیات بکاپ گیری از دوربین مداربسته فرآیندی چند مرحله و نیازمند تغییر و تنظیمِ بخش های مختلفی از سیستم می باشد؛ توصیه می کنیم حتما برای تسلط به این موضوع، ویدیو را با دقت تا انتها بررسی نمایید. اما چنانچه زمان کافی برای این کار را در اختیار ندارید؛ می توانید با گوش دادن به پادکست صوتی زیر و یا خواندن متن توضیحات فیلم که بعد از ویدیو قرار داده شده اند؛ تا حد زیادی به محتوای آموزشی درون ویدیو دسترسی داشته باشید.
فیلم آموزش بکاپ گیری از دوربین مداربسته
فایل صوتی نحوه بکاپ گیری دوربین مداربسته
اتصال فلش مموری به دوربین مدار بسته
اولین مرحله در بکاپ گیری از دوربین مداربسته این است که یک فلش مموری با فضای کافی را وارد پورت USB دستگاه کنید. اگر جلوی دستگاه پورت usb داشت از آن استفاده می کنیم اما در صورتی که این پورت در قسمت جلویی دستگاه وجود نداشت، می توانید از پورت های تعبیه شده در بخش عقب دستگاه (عکس زیر) استفاده کنید.
فعالیت های ممکن با اتصال فلش مموری به دوربین
زمانی که فلش مموری را وارد دستگاه می کنیم؛ یک پنجره روی مانیتور متصل به دوربین مدار بسته باز می شود که می توانیم از همان برای بکاپ گیری از دوربین استفاده نماییم. برای این کار باید در پنجره باز شده، گزینه file backup را انتخاب کنیم و ادامهِ روندِ ذخیره سازی اطلاعات سیستم مدار بسته را به کمک همین گزینه انجام دهیم.
گزینه های دیگری نیز در این پنجره وجود دارند که عبارت اند از:
- Config backup
- Log backup
- Update
هر کدام از این این گزینه ها که در زمان اتصال فلش مموری به سیستم مدار بسته نمایش داده می شوند؛ کاربردهای خاص خودشان را دارند. برای مثال؛ به کمک گزینه های شماره یک و دو می توان به ترتیب از config و log دستگاه بکاپ گرفت. به علاوه؛ با استفاده از گزینه update می توانیم نرم افزار دستگاه ضبط تصویر (از جمله دستگاه هایی مانند ایکس وی آر، دی وی آر و ان وی آر و …) را با مراجعه به سایت برند سازنده دستگاه ضبط کننده تصویر دوربین، مانند سایت رسمی برند داهوا Dahua به روز رسانی کرده و به آخرین ورژن آن ارتقا دهیم.
به عبارت دقیق تر به منظور آپدیت برنامه یا نرم افزار نصب شده روی دستگاه ضبط تصویر باید وارد سایت برند تولید کننده دستگاه شده و فایل مربوط به برنامه را دانلود نمایید و داخل فلش بریزید. در مرحله بعد، با متصل کردن فلش به دستگاه ضبط تصویر و استفاده از گزینه update می توانید فرآیند آپدیت یا به روز رسانی کردن نرم افزار دستگاه را به نحو احسن انجام دهید.
روش های بکاپ گیری از دوربین مدار بسته
بعد از این که فلش را به دستگاه ضبط کننده تصویر متصل کردید، باید گزینه file backup را انتخاب کرده و سپس وارد منوی دستگاه شوید که در عکس زیر نشان داده شده است. برای بکاپ گرفتن از دوربین مدار بسته به دو روش می توانیم عمل کنیم: گزینه سرچ و یا گزینه بکاپ در منو. در ادامه، در مورد هر یک از این روش ها و اقداماتی که باید در هر یک از آن ها انجام داد، توضیح بیشتری خواهیم داد.
روش اول بکاپ گیری : استفاده از گزینه سرچ
همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید؛ در این منو، گزینه های متعددی وجود دارند. با استفاده از گزینه سرچ search می توانید فایل های موجود در دستگاه را بازبینی کرده و در ادامه، انتخاب (کات) و بکاپ گیری نمایید. برای مثال، ممکن است طی چند روز گذشته در سازمانی که دوربین مدار بسته در آن نصب شده است حادثه ای (مانند دزدی، آتش سوزی و …) اتفاق افتاده باشد. به همین دلیل، تصمیم می گیریم از فایل های موجود در دستگاه بکاپ بگیریم.
برای این کار باید از طریق منو وارد گزینه سرچ شویم و در قدم بعدی کانال ها (عکس زیر) یا دوربین هایی که قصد داریم از آن ها بکاپ گیری انجام دهیم را مشخص می کنیم. در واقع؛ هر یک از این کانال ها، عملیات ضبط فیلم از مکانی که در آن نصب شده اند را از زاویه یا اتاقی خاص انجام داده اند و ما با توجه به هدفی که از بکاپ گیری دوربین مداربسته داریم؛ ممکن است نیاز باشد فایل ضبط شده توسط یک یا چند تا از این دوربین ها را کپی کرده و روی فلش مموری ذخیره نماییم.
-
انتخاب تاریخ و روز بکاپ گیری در دستگاه
در قسمت بالا سمت راست منوی دستگاه، یک تقویم به تاریخ میلادی (تصویر زیر) وجود دارد که می توان به کمک آن، تاریخ یا روزی که قصد داریم فیلم ها و فایل های مربوط به آن را بکاپ بگیرم، مشخص نماییم.
در بخش پایینی منوی دستگاه، یک بخشی به نام پروگرس بار progress bar وجود دارد که شبیه به یک جدول است و با استفاده از آن می توان ساعت یا ساعت هایی که می خواهیم فایل های مربوط به آن ها را در فلش ذخیره نماییم، انتخاب کنیم.
-
کات کردن ویدیوی مورد نظر برای بکاپ گیری
در دوربین ها و دستگاه های ضبط تصویر که در تمام طول روز روشن هستند؛ باید نوار یا جدول پروگرس بار به طور کامل پر شده و به رنگ سبز درآمده باشد اما دستگاهی که در ویدیوی آموزشی از آن بکاپ گرفته می شود، فقط در ساعت ها و روزهای خاصی روشن بوده و فیلم دوربین مدار بسته را به طور کامل ضبط نکرده است؛ به همین دلیل پروگرس بار آن فقط در بخش های خاصی سبز رنگ و پر شده است. در هر صورت؛ به کمک ابزار کات (cut) می توانیم بخشی از فیلم دوربین را کات کرده یا برش دهیم و فقط همان قسمت را بکاپ بگیریم.
-
کپی کردن فایل ها روی فلش مموری
بعد از انتخاب زمان ابتدایی و انتهایی کات کردن فایل ویدیوی ضبط شده روی پروگرس بار به کمک ابزار برش، دکمه backup در عکس زیر را می زنیم تا عملیات بکاپ گیری و ذخیره سازی اطلاعات روی فلش مموری انجام شود.
روش دوم بکاپ گیری : استفاده از گزینه backup
لازم به ذکر است که گزینه سرچ در منوی دستگاه ضبط کننده تصویر دوربین مدار بسته بیشتر برای بازبینی فایل ویدیوهای ذخیره شده استفاده می شود. روش ساده تر برای ذخیره سازی اطلاعات و فایل های دوربین روی فلش مموری؛ استفاده از گزینه بکاپ در منو می باشد که توضیحات بیشتر در مورد این موضوع را در ادامه آورده ایم.
-
انتخاب و فرمت کردن فلش مموری (در صورت نیاز)
روی گزینه بکاپ در منو کلیک کرده و سپس با استفاده از بخش device name در عکس زیر می توانیم فلش مموری متصل شده را به عنوان دستگاه ذخیره سازی و بکاپ گیری فیلم های دوربین مدار بسته انتخاب کنیم و حتی در صورت نیاز، پیش از انجام عملیات پشتیبان گیری، فلش را فرمت نماییم.
-
تنظیم فلش مموری برای بکاپ گیری از دوربین
با استفاده از قسمت storage می توانیم نام دایرکتوری یا پوشه ای از فلش (عکس زیر) که باید فیلم های بکاپ گیری شده در آن ریخته شوند را انتخاب نماییم.
گزینه های بعدی که باید قبل از بکاپ گیری از دوربین مدار بسته، تنظیمات مربوط به آن را انجام دهیم؛ گزینه های record و type و start time و end time و file format هستند که به ترتیب نشان دهنده این موارد می باشند:
- بخش record: گزینه record ، کانال ها یا دوربین هایی که باید از آن ها بکاپ گرفته شود و به کمک ابزار سرچ (که در بخش قبلی روش استفاده از آن را توضیح دادیم) آن ها را مشخص کرده ایم را نشان می دهند. همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید؛ می توانیم همه کانال ها و دوربین ها را برای بکاپ گیری انتخاب نماییم و یا یک دوربین خاص را.
- قسمت type: گزینه type ، نوع اطلاعات و فایلی که باید از آن ها بکاپ گیری شود را تعیین می کند. برای مثال، این گزینه را می توان روی motion قرار داد که نشان می دهد دوربین حرکتی را حس کرده است و گزینه picture ، فایل های عکس را بکاپ می گیرد. در اکثر موارد، ما برای backup گرفتن از دوربین مدار بسته، گزینه general را انتخاب می کنیم که تمامی فایل ها و فیلم های ضبط شده توسط دوربین را شامل می شود.
- بخش تاریخ و ساعت: گزینه های start time و end time در تصویر زیر، روز و ساعتِ شروع و پایان بکاپ گیری از فیلم های دوربین مدار بسته را تعیین می کنند و قابل تنظیم و تغییر می باشند.
- قسمت file format: با استفاده از گزینه file format در تصویر زیر می توانیم فرمت فایل های ویدیویی دوربین مدار بسته که می خواهیم از آن ها بکاپ گیری انجام دهیم را معین می کنیم. دستگاهی که در این ویدیوی آموزشی نشان داده شده است؛ دارای دو فرمت DAV و MP4 می باشد. لازم است بدانید، دستگاه ضبط تصویر، علاوه بر ذخیره سازی و بکاپ گیری از فایل ها در فلش مموری، یک نسخه از نرم افزار پلیر یا پخش کننده ویدیو که به کمک آن می توان فایل های ذخیره شده روی فلش را مشاهده کرد را نیز روی فلش کپی می کند.
بدین ترتیب حتی اگر روی کامپیوتر خود که بعد از ذخیره سازی اطلاعات دوربین مدار بسته، فلش را به آن متصل کرده اید؛ نرم افزار پلیر مخصوص فرمت ویدیوی انتخاب شده را نداشته باشید؛ مشکلی برای تان به وجود نخواهد آمد و با استفاده از برنامه کپی شده روی فلش مموری؛ قادر خواهید بود فیلم های دوربین مدار بسته را مشاهده نمایید.
-
پیدا کردن فایل های ویدیو در دستگاه ضبط کننده
بعد از تنظیم تمامی موارد ذکر شده در بالا، دکمه سرچ search را می زنیم تا فایل های مربوطه از میان انبوه فیلم ها و داده هایی که توسط دستگاه ضبط شده اند؛ پیدا شوند و در ادامه بتوانیم از آن ها بکاپ بگیریم. اگر در تاریخ و ساعت انتخاب شده، دستگاه خاموش باشد و فیلمی را ضبط نکرده باشد، با زدن گزینه سرچ، نتیجه به صورت یک باکس (عکس زیر) شامل متن No Results نشان داده می شود.
با انتخاب تاریخ و ساعتی که فیلم ها و فایل های مربوط به آن توسط سیستم ضبط و ذخیره شده اند و کلیک مجدد روی دکمه search دستگاه فایل های مربوطه را به ما نشان خواهد داد و حجم کل این فایل ها نیز در قسمت پایین سمت چپ جدول مشخص می شود.
-
انتخاب فایل هایی که باید بکاپ گرفته شوند
با استفاده از دکمه play که در تصویر زیر نشان داده شده است، می توانید هر کدام از فایل های ویدیویی را که بعد از انجام تنظیمات گفته شده و سرچ کردن نشان داده شده اند را پخش کرده و مشاهده نمایید و در صورت لزوم، فقط آن فایل هایی که نیاز دارید را روی فلش ذخیره سازی کرده و از آن ها بکاپ بگیرید.
برای انتخاب فایل های مورد نظر به جهت بکاپ گیری، باید در ستون channel در جدول نتایج؛ باکس مربعی شکل کنار اسم کانال یا دوربین را تیک بزنیم. پس از انتخاب فایل های لازم که حجم آن ها نیز در قسمت پایین سمت چپ به صورت هم راستا با دکمه بکاپ نشان داده شده است؛ روی گزینه بکاپ کلیک می کنیم و فایل ها روی فلش مموری کپی یا backup می شوند.
ویدیویی که با موضوع ” نحوه بکاپ گیری از دوربین مدار بسته ” در این صفحه مشاهده نمودید؛ جزو مهم ترین سرفصل هایی است که در پکیج آموزش نصب دوربین مدار بسته آموزشگاه مجازی فن آموزان تدریس می شود. برخی دیگر از دوره های تخصصی این موسسه در حوزه تجهیزات الکتریکی اماکن؛ شامل پکیج آموزش برق ساختمان درجه یک و دو، ساخت تابلو روان، فیبر نوری، نصب سیستم هایی مانند دزدگیر اماکن، اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر، پنل خورشیدی، پکیج آموزش نصب سانترال ، جک و کرکره برقی، درب اتوماتیک شیشه ای و … می شود.
دیدگاهتان را بنویسید